Onze aanpak 2017-06-07T08:53:25+00:00

De zoektocht naar jouw ideaal instrument, 

dat geven we graag de aandacht die het verdient.

Maak een afspraak

Stap 1: De voorbereiding!

Design

Een mooi instrument is voor iedereen anders, maar voor iedereen even belangrijk. Zorg dat je een goed beeld hebt van hoe jouw instrument er idealiter uitziet. Je vindt miljoenen voorbeelden op het internet, en de rest vul je gerust aan met je eigen verbeelding, en treed gerust maar in detail, we houden wel van een uitdaging!

Ergonomie

Wil je graag een super smalle nek om alle snelheidsrecords mee te breken, of lieven een “chunky” stuk hout die diep in je hand rust? Waar moeten er eventueel knoppen komen? Grote frets, kleine frets, 22, 24… De mogelijkheden zijn zo uitgebreid dat je er toch al best eens over nadenkt. Maar breek er ook je hoofd niet over, tijdens ons eerste gesprek gaan we er rustig door en lichten we alle eventuele voor- of nadelen toe.

Sound

Er wordt vaak gezegd dat geluid in de vingers zit, en dat klopt ook. Maar door de juiste keuzes te maken kunnen we toch serieus helpen in de goede richting. Of je nu een “chunky”, “djenty”, of “quacky” geluid wilt, er zijn technieken en onderdelen die je daarbij gaan helpen. Speel je graag “clean” of met veel effecten,verlaagde tuning of slide guitar… Probeer zo goed mogelijk je geluid te definiëren, dat helpt ons al een stuk onderweg.

Stap 2: Het startgesprek

Koffie “check” Demo-materiaal “check” Lege agenda “check”

Het startgesprek is een eerste grote stap in de richting van jouw Custom Classic. Nadat we elkaar wat beter leren kennen, gaan we rustig doorheen een lange lijst van specificaties en opties. We hebben alles ter beschikking om elkaar goed te begrijpen en we zorgen dat er nergens nog onduidelijkheid over bestaat. Breng gerust al één of meerdere van je gitaren mee, je versterker, opnames, wat jij ook maar denkt dat je kan helpen om toe te lichten wat je precies wilt. Je gaat naar buiten gaan met een pak extra inzichten en wij kunnen aan de slag gaan met de informatie die je ons gaf.

Stap 3: De bouw

Geduld & Verlangen

Eenmaal we weten wat je wensen zijn kunnen we aan de slag. Alvorens er ook maar iets gebeurt maken we een volledig bestek op zodat we goed de kosten weten. En daarna begint het, voor jou het wachten en voor ons het project.

Een gitaar bouwen op maat duurt makkelijk 8 tot 12 weken. Aangezien we enkel met de beste onderdelen werken en de meeste ervan op maat gemaakt worden zorgen we eerst dat alle onderdelen zo snel mogelijk verzamelt worden. Daarna worden ze samengesteld, uitgemeten, bijgewerkt en afgesteld. We testen, en stellen bij tot we 100% tevreden zijn en ieder detail in orde is.

Eenmaal klaar krijg je van ons een uitnodiging om je gitaar te komen oppikken.

Stap 4: De levering

Een mooie dag

De dag dat je je gitaar komt halen vinden wij enorm belangrijk. Daarom doen we er alles aan om te zorgen dat alles in orde is.

Iedere Custom Classic wordt geleverd in een mooie, degelijke koffer, maar dat is voor ons verre van genoeg.

In iedere koffer vind je een mooie opplooibare houten steun, een toolset om je gitaar te onderhouden en een extra set snaren. De gitaar is altijd voorzien van een brede lederen gitaarriem die bevestigd worden met het mooie en eenvoudige loxx systeem. Je vindt er natuurlijk ook een fiche met al de specificaties van je gitaar.

Samen gaan we nog eens over al de details van je nieuwe gitaar en we leggen de datum van je eerste bijstelling vast. Iedere nieuwe gitaar moet zich wat zetten, en daarna stellen wij hem graag terug bij zodat je de gitaar altijd onder ideale condities kunt bespelen.

Maak een afspraak